03.12.2022-Mlladen-Cadikovski-rizgjedhet-ne-krye-te-SHGM-se-FLAKA.pdf

03.12.2022-Mladen-Cadikovski-rizgjedhet-ne-krye-te-SHGM-se-radiojehona.pdf

03.12.2022-Mladen-Cadikovski-rizgjedhet-ne-krye-te-SHGM-se-Open-Tv.pdf

03.12.2022-Mladen-Cadikovski-rizgjedhet-ne-krye-te-SHGM-se-–-Klan-Macedonia.pdf

03.12.2022-Mladen-Cadikovski-rizgjedhet-ne-krye-te-SHGM-se-–-Agjencia-Zhurnal.mk_.pdf

02.11.2022-SHGM-DHE-SPGPM_-Ndryshime-ligjore-per-mbrojtje-te-gazetareve-–-Klan-Macedonia-1.pdf

03.12.2022-SHGM-kerkon-denim-per-kercenimet-ndaj-gazetares-se-IRL-se-–-KOHA.pdf

26.11.2022-Shau-dhe-ofendoi-gazetaren-_-Shoqata-e-Gazetareve-kerkon-doreheqjen-e-drejtorit-Kushtrim-Ramadani-–-Agjencia-Zhurnal.mk_.pdf

26.11.2022-Portali-MKD_-Drejtori-i-ngrohtores-Shkup-Veri-Kushtrim-Ramadani-e-ka-share-dhe-ofenduar-gazetaren-tone-ne-telefon-–-PORTALB.pdf

09.11.2022-ShGM_-Vendim-skandaloz-i-Gjykates-se-Apelit-kunder-gazetareve-Meri-Jordanovska-dhe-Predrag-Petroviq-FLAKA.pdf

02.11.2022-SHGM-DHE-SPGPM_-Ndryshime-ligjore-per-mbrojtje-te-gazetareve-–-Klan-Macedonia.pdf

08.08.2022-SHGM_-Torturohen-gazetare-nga-nepunes-te-Higjienes-Komunale-MPB-urgjentisht-te-reagoje-–-Top24

08.07.2022-SHGM-kerkon-reagim-te-menjehershem-per-kercenimin-me-vdekje-ndaj-gazetarit-Furkan-Saliu-–-KOHA

06.07.2022-Shoqata-e-Gazetareve-ne-Maqedoni-reagoi-kunder-sjelljes-se-policeve-dhe-protestuesve-ndaj-gazetareve-–-PORTALB

03.07.2022-SHGM-kerkon-denim-per-kercenimet-ndaj-gazetares-se-IRL-se-–-KOHA

28.06.2022-SHGM-dhe-SPGM-denuan-fyerjet-e-keshilltarit-Useini-ndaj-gazetares-–-PORTALB

21.06.2022-RMV-reformat-ne-media-–-tre-hapa-perpara-dy-hapa-mbrapa-–-PORTALB

29.05.2022-Gazetare-kosovare-mbajten-takim-me-perfaqesues-te-SHGM-se-e-vizituan-edhe-Fondacionin-Metamorfozis-–-PORTALB

24.05.2022-ShGM-KEMM-dhe-SPGPM_-Qeveria-me-parate-e-popullit-favorizon-media-te-caktuara-–-PORTALB

16.05.2022-MPB_-Po-hetohen-veprimet-e-policeve-ndaj-gazetares-Sonja-Delevska-–-KOHA

07.05.2022-Kuvendi-jozgjedhor-vjetor-i-SHGM-se_-Hapat-e-vegjel-cojne-drejt-realizimit-te-qellimeve-dhe-permiresimit-te-kushteve-per-pune-ne-media-–-KOHA

22.02.2022-SHGM_-Nje-gazetar-dhe-nje-kameraman-jane-sulmuar-me-sepate-kerkojme-reagim-urgjent-nga-MPB-–-Top-lajme

06.02.2022-SHGM-kerkoi-korrigjimin-e-perkufizimit-per-fyerje-i-cili-mundeson-qe-gazetaret-te-pergjigjen-per-mendim-negativ-–-PORTALB

06.02.2022-SHGM-kerkoi-korrigjimin-e-perkufizimit-per-fyerje-i-cili-mundeson-qe-gazetaret-te-pergjigjen-per-mendim-negativ-–-PORTALB

22.01.2022 – Новинарите недоволно заштитени при известување од кризни подрачја