Младен Чадиковски-min

Младен Чадиковски

Претседател

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë (SHGM) është themeluar në vitin 1946. SHGM është anëtare e Federatës ndërkombëtare së gazetarëve. SHGM është shoqatë e pamvarur, jo-qeveritare dhe jo-partiake, qëllimi i së cilës është të jetë në mbrojte të standardeve profesionale dhe lirisë së shprehjes.

QËLLIMET E VEÇANTA DHE DETYRAT E SHGM-SË JANË:

1. Të mbrojë lirinë e shtypit, radios, televizionit, dhë të mediave tjera;
2. Të lufton kundër keqpërdorimit të mediumeve, krijimit të monopolit dhe cenzurave të ndryshme të dëmshme, mosinformimin e opinionit në kohë të caktuar;
3. Të mbron dhe avancon liritë, të drejtat dhe përgjegjsinë e gazetarëve, mbi bazë të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë, Statutit dhe akteve të SHGM-së si dhe dokumenteve ndërkombëtare që kanë të bëjnë me lirinë e  shprehjes;
4. Të mbrojë dinjitetin e gazetarëve dhe profesionin gazetaresk, lirinë e shprehjes kreative dhe kritike;
5. Përfaqësimi i anëtarëve, prezantimi para bashkësisë shoqërore, pjesëmarrja aktive në përgatitjen e rregulloreve ligjore dhe konventat ndërkombëtare në interes të profesionit dhe mbrojtjen e interesit profesional, në përputhje me Kodin e Gazetarëve të Maqedonisë.

2541
NUMRI I PËRGJITHSHËM I ANËTARËVE
830
NUMRI I ANËTARËVE AKTIV
74
VITE NGA THEMELIMI
130
ONLINE MEDIA PROFESIONALE

Vizioni i SHGM-së

Gazetarët në vend punojnë në media ku sigurohen të drejtat dhe liritë themelore, garantohen kushtet themelore profesionale dhe materiale për pune, solidaritet i lartë mes gazetarëve në raste të shkeljes së lirisë së shprehjes si dhe standarde profesionale, etike dhe integritet të esnafit të gazetarisë.

Misioni i SHGM-së

SHGM është organizatë udhëheqëse në nivel kombëtar që bashkon gazetarët në RMV për të mbrojtur lirinë e shprehjes dhe mediat e pavarura, duke u angazhuar për respektimin e standardeve më të larta evropiane për mediat dhe gazetarët. Synon ngritjen e solidaritetit dhe unitetit në gazetari, si dhe në ngritjen e nivelit të profesionalizmit dhe normave etike të gazetarëve në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

``Liria e besimit, ndërgjegjes, mendimit dhe shprehjes publike të mendimit janë të garantuara. Censurimi është i ndaluar.``

Структура

Собранието како највисоко тело на ЗНМ го избира Претседателот, Управниот одбор, Надзорниот одбор и членовите на Советот на честа

Младен Чадиковски-min

Младен Чадиковски

Претседател

Управен одбор

зехран

Зехријан Салих

МРТ
Бењамин Арифи

Бењамин Арифи

EURONEWS
Adnan Hajdari

Аднан Хајдари

МРТВ 2
misko-ivanov-100×100

Мишко Иванов

Телевизија 24
Сашко Димевски

Сашко Димевски

МИА
Slobodanka Jovanovska

Слободанка Јовановска

Независен весник
Среќко Поповски

Среќко Поповски

360 степени
Saska Cvetkovska

Сашка Цветковска

ИРЛ Македонија
Кристина Мачкиќ

Кристина Мачкиќ

Досие.мк
Filjana Koka

Фиљана Кока

Потпретседател | МРТВ

Надзорен одбор

20294515_1566365793408002_40816778653492622_n-300×300

Адриан Керими

Алсат-М
slika (1)

Ирена Мулачка

Фокус
мери_јордановска

Мери Јордановска

МЕТАМОРФОЗИС
natasha

Наташа Стојановска

ТВ ТЕЛМА
0

Семи Мехмети

Алмакос

Регионални центри

senat zulbeari

Сенат Зулбехари – Тетово

email: zylbeharisenat@gmail.com
Nedzat Akifi

Неџат Акифи- Куманово

email: nexhat_aqifi@live.com
Жанета Здравковска

Жанета Здравковска – Битола

email:zane_zdravkovska@yahoo.com
Горан Момировски

Горан Момироски – Охрид

еmail: g_momiroski@yahoo.com
Ристо Тасев

Ристо Тасев – Струмица

email: rtasevsr@t.mk
Тони Михаилов

Тони Михаилов – Штип

email:tstip@hotmail.com

Извршна канцеларија

Dragan slika za na web

Драган Секуловски

Извршен директор