26.12.2018 – Средба на Спасовски со претседателот на ЗНМ Младен Чадиковски – 24 Инфо

26.12.2018 – Министерот Спасовски се сретна со претседателот на ЗНМ – PLUS INFO

25.12.2018 – ЗНМ_Недостасуваат системски реформи во делот на медиумите _ Сител Телевизија

25.12.2018 – ЗНМ_ Намален бројот на напади на новинари, но, цензурата останува – Voice of America

18.12.2018 – ССНМ го поздравува изборот на новото раководство на ЗНМ – МТМ Телевизија

19.12.2018 – Амбасадорот Тимоние кон претседателот на ЗНМ, Чадиковски_ Вашето назначување ги вреднува високите професионални квалитети _ Фокус

18.12.2018 – ЗНМ го прогласи Чадиковски за легитимен претседател _ Либертас

05.12.2018 – ЗНМ-Да прекине оценувањето на новинарите на МТВ со административни критериуми – Радио МОФ

02.11.2018 – ЗНМ_ Политиката на неказнивост на насилството врз новинарите се уште има длабоки корени-РадиоМОФ

02.11.2018 – МВР, ЗНМ и ОБСЕ промовираа Прирачник за безбедност на новинарите за време на настани со висок ризик-ТВ21

26.10.2018 – Новинарските организации од Македонија бараат Иефимерида да ги објави имињата на корумпираните новинари _ Слободен печат

26.10.2018 – ЗНМ бара Иефимерида да ги каже „корумпираните“ новинари во Македонија-Слободна Европа

18.09.2018 – Средба на ЗНМ со претставникот за слободата на медиумите на ОБСЕ Дезир-Нова ТВ

18.09.2018 – Средба ЗНМ-Дезир_ Подобрена безбедноста на новинарите, но продолжува политиката на неказнивост на напади на новинари – А1он

27.08.2018 – Говорот на омраза во медиумите мора да биде отстранет! _ 24 ВЕСТИ

16.08.2018 – ЗНМ на средби со дипломати изрази загриженост од измените на Изборниот законик _ Сител Телевизија

16.08.2018 – ЗНМ лобира кај дипломатите против политичкото рекламирање во медиумите – PLUS INFO

14.08.2018 – Поддршка за ЗНМ од ЕФН во врска со измените на Изборниот законик _ Либертас

14.08.2018 – ЕФН со поддршка ЗНМ во врска со измените на Изборниот законик _ Press24

10.08.2018 – СЕ алармира за рестриктивните измени во Изборниот закон за медиумите _ Слободен печат

19.07.2018 – Инциденти како вчерашниот се напад врз слободата на медиумите, велат од ЗНМ – МАКФАКС

19.07.2018 – ЗНМ го осуди вчерашниот инцидент во Клубот на пратеници _ TV21 _ Macedonia

29.06.2018 – ЗНМ_ ВМРО-ДПМНЕ го блокира законот за медиуми за да ги заштити испоставите во МРТВ _ 24 ВЕСТИ

18.06.2018 – ЗНМ со осуда за физичките напади на новинари и сниматели на вчерашниот протест _ Слободен печат

18.06.2018 – ЗНМ со осуда за физичките напади на новинари и сниматели на вчерашниот протест-Независен

12.06.2018 – ЗНМ_ Новинарите не ѝ се непријатели на полицијата-Слободнаевропа

12.06.2018 – ЗНМ_ Новинарите на протести не ѝ се непријатели на полицијата _ Фокус

08.05.2018 – ЗНМ_ Дискредитирањето на онлајн-медиумите е обид за нивно лиценцирање _ 24 ВЕСТИ

08.05.2018 – ЗНМ-Дискредитирањето на онлајн-медиумите има политичка заднина-Нова ТВ

29.03.2018 – Нова ТВ _ Поддршка од ОБСЕ_ Нападите врз новинарите да се казнуваат-Нова ТВ

29.03.2018 – Селмани_ Да се смени практиката на неказнивост за нападите врз новинари – Локално.мк

29.03.2018 – Селмани-Да се смени практиката на неказнивост кон новинарите-ALFA TV

27.03.2018 – Селмани_ Како ќе се јакне јавниот сервис со помалку пари од буџетот_ – МАКФАКС

12.03.2018 – Обвинителството постапува за заканите кон Селмани _ TV21 _ Macedonia

12.03.2018 – Новинарите протестираа пред Владата, притисоците и заканите мора да запрат-МРТ

12.03.2018 – Новинарите на протести поради заканите и навредите упатени кон претседателот на ЗНМ _ 24 ВЕСТИ

12.03.2018 – Новинарите на протест_ Заканите и притисоците мора да запрат – Voice of America

26.02.2018 – Иванов ги терал новинарите да потпишат сертификати за да молчат, обвини ЗНМ _ Вечер

26.02.2018 – Иванов ги терал новинарите да потпишат сертификати за да молчат, обвини ЗНМ – МАКФАКС

01.02.2018 – ЗНМ договори соработка за полесен пристап на новинарите до информации од јавен карактер – Локално

01.02.2018 – ЗНМ_ Медиумите ќе имаат побрз пристап до информациите од јавен карактер _ МКД.мк

22.01.2018 – ЗНМ_ Напади за замолчување на новинарите – DW

22.01.2018 – Новинарите ги тепаат, никој не одговара- Р. С. Европа

05.01.2018 – Кадровски промени во Програмскиот совет на МРТ _ MKnews

05.01.2018 – Кадровски промени во Програмскиот совет на МРТ _ Фокус