The Association of Journalists of Macedonia currently is working on establishing on cooperation with new partners in order to provide benefits of its membership.  At this time following benefits to members are available:

Free legal aid:

lawyer-05

Free legal aid in the event of a lawsuit for libel or slander and other services (more information is available on the following link). Direct contact: Law Office “Filip Medarski” (02) 6133 650,

IFJ_logoEach member of AJM has the opportunity to enjoy the benefits of being a member of “International Federation of Journalists” (IFJ) by issuing IFJ membership card. The fee of this card cost 1200 denars and it is valid for two years. This card is recognized in more than 120 countries around the world and could provide numerous discounts and access to reporters in certain institutions and events. More information about the features that have members AJM removal of this card are available on the web site of the IFJ (www.ifj.org),

Education:

FON_University_logo

Универзитетот ФОН и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) потпишаа билатерален меморандум за соработка. Меморандумот е основа за соработка помеѓу двете страни  за спроведување на заеднички активности за пренос на знаење и зајакнување на националните капацитети за обезбедување обуки и консултации од областа на новинарството. Меморандумот е концентриран кон организирање на заеднички активности, како што се семинари, конференции, работилници и слично.

Универзитетот ќе овозможи попуст од 50% од школарината за студиите на новинарите – членови на ЗНМ за додипломски и мастер студии на студиските програми на универзитетот.

еурокидс лого

ЕУРОКИДС нуди курсеви по англиски и германски јазик за деца и возрасни како и подготвителни курсеви за полагање на меѓународните тестови IELTS и BULATS.

Обврски на Еуро едукативен центaр ЕУРОКИДС према членовите на ЗНМ:

– попуст од 25% на курсеви по англиски и германски за деца до средношколска возраст;

– попуст од 25% на курсеви по англиски и германски за возрасни;

– попуст од 15% на подготвителни курсеви за полагање на BULATS и IELTS;

Hospitality:

trend logo

Остварена соработка со најпознатиот кафе-ресторан во Македонија, ТРЕНД! Обезбедени се 15% попуст за членовите на ЗНМ на сите производи во сите локали на ТРЕНД: Lounge restaurant Trend & Bistro London (плоштад Македонија), Food Bar Trend (Skopje City Mall), Тренд Телеком (Кеј 13 Ноември), Gastro Bar Trend (бул. Јане Сандански, Аеродром), Trendy Party Room (ул. Никола Вапцаров 2/4). WEB: http://caffetrend.mk/

Zanzibar logo

ЗНМ оствари соработка со една од најстарите пицерии во Скопје, пицеријата „Занзибар“ која се наоѓа во близина на фонтаната во градскиот парк. Пицерија Занзибар дава 20% попуст на своите производи за членовите на ЗНМ. Повелете на највкусната италијанска кујна во градот, а секој четврток во 21:00 ве забавува Џон Илија Апелгрен. Facebook page

Сервис и продажба на велосипеди:

bike market logo

BIKE MARKET Скопје основана 2008 година, спроти фонтаната во градскиот парк во Скопје нуди сервис и продажба на велосипеди. Членовите на ЗНМ добиваат попуст на следните производи:
– POLAR Venera SCOUT  i CROSS  велосипеди попуст од 23% на редовните цени.
– На брендовите MERIDA  bikes  20% пупуст  SCOTT bikes 17% попуст.
Попсут од 20% на резервни делови и додатоци за велосипеди како и 15% попуст на сервис – работна рака.

Спорт и рекреација:

life style fitness studioLifestyle Fitness Studio Skopje кое се наоѓа на Бул. Партизански одреди 72а нуди 20% попуст на месечна членарина за користење фитнес и сауна за членовите на ЗНМ. Телефони за контакт: 071 712 882, 075 336 764.

Поликлиники:

logo inter med artОбезбеден 5% попуст на здраствените услуги во поликлиника Интермед-Арт. Поликлиника Интермед-Арт е приватна здравствена установа, основана во февруари 2011год, лоцирана е  на бул.Партизански Одреди бр.84 во трговскиот центар Антико – Скопје. Располага со ординација  по општа медицина, трудова медицина,интерно оделение,физикална терапија,лабораторија,дневна болница и ординација по спортска медицина.

Веб страна: http://www.intermed-art.com.mk/

Airlines:

logoProvided discount with “Croatia Airlines” – all members of the AJM have 20% discount on commercial flights through the airline flight home and category C, D and Z, then 15% discount flight category Y and B and 10% category on the flights to the M, H, Q, V and W. Discounts do not apply to the connection SKP-ZAG-SKP. More information have the following telephone   +389 2 561850     /3296 967/3296 969,

Сервис и делови за автомобили:

LOGO AMSM_001

Членовите на Здружението на новинари кои ја имаат подмирено годишната членарина ќе добијат комерцијален попуст од 20% на членскиот пакет „КЛАСИК“ и 30% попуст на членскиот пакет „ЕВРОПА ПРЕМИУМ“ кои ги нуди АМСМ.

ИНФО за пакетите на следните линкови:

http://www.amsm.com.mk/article.aspx?cid=5504&scID=5387&l=94   КЛАСИК

http://www.amsm.com.mk/article.aspx?cid=5503&scID=5387&l=94   ЕВРОПА ПРЕМИУМ

ups1a0

BENELUX TUNING нуди:

  • 25% на сите брендови на пневматици од сите димензии, без разлика на купената количина и гратис работна рака за монтажа на истите (Michelin, Dunlop, Sava, Tigar, Continental, Sportiva, Starfire, Nankang, Nokian, Pirelli, Bridgestone, Kellz, и сите останати од нашиот асортиман);
  • 15% на сите алу фелни од сите димензии и од сите брендови;
  • 10% посто на сите делови неопходни за сервис на вашите возила и ГРАТИС работна рака за монтажа на истите;
  • 10% ќе добиете за вашиот стар акумулатиор при купување на нов акумулатор од брендовите Exide, Topla, Moll;
  • ГРАТИС ДИЈАГНОСТИКА за сите ваши возила и детектирање на сите грешки со специјален КТС уред од BOSCH;
  • 1000 денари монтажа, демонтажа и балансирање ќе ве чини промената на вашите 4 пневматици од зимски на летни и обратно;
  • 1000 денари ќе ве чини сезонското складирање на вашите гуми во нашиот Хотел за гуми;

Локација: ул. Скупи 57б / Момин Поток, 1000 Скопје
тел:.  ++ 389 2 30 82 111, Факс. ++ 389 2 30 82 111, Мобилен ++ 389 71 305 600
E-mail: info@beneluxtuning.com
Web: www.beneluxtuning.com

АВТОПЕРАЛНА „КЛИП ПЛУС“ нуди 10% попуст на своите услуги, локација Рузвелтова 25 (во близина на сет тек).

Transport:

rule_turs_logo_tDiscount is provided by the transport agency “Rule Tours” which enables members of AJM to use 20% discount for all lines of travel in Macedonia and abroad. The membership card of AJM needs to be presented to the staff of the agency prior the purchase. More information are available on the following telephone 2402 527,

mtravel

The Association of Journalists of Macedonia and “Macedonia Travel” signed a memorandum of cooperation which offers to the members of AJM multiple services and benefits offered by the agency. For more information about the various benefits and services offered by “Macedonia Travel” our members can get information by phone: +389 (0) 2 3112372 or email: info@macedoniatravel.com

Bookstores:

akademska kniga logoПопуст од 10% на сите производи во Академска Книга. Специјализирани продавници за странска стручна литература на англиски јазик од врвни американски, британски и германски издавачи. Академска Книга располага со сопствен дистрибутивен центар со повеќе од 18.000 книги на залиха. Залихата вклучува монографии, наслови од светски познати универзитетски печатници, книги за предавање (textbooks), како и книги за професионална употреба и изучување на јазици. WEB: http://akademskakniga.mk/

logo2

Discount for buying books. AJM members can register at KupiKniga.mk and become privileged members to receive 10% discount on all orders from this bookstore. Here you will find more than 10,000 titles in Macedonian, Albanian, English and Serbian language in different categories. To register at KupiKniga.mk as a privileged member, go http://kupikniga.mk/RegStep1.aspx and enter the code ZNMVIP in the ” Вип код ” and than in the field “лозинка“ place your register number of the AJM card,

Discount for members of Transport Strumica Express. Every traveler has a discount of 20% for the services that will be used by this transport company. Transport cards can be purchased from the bus station in Strumica or from the bus driver certified by showing a membership card by AJM.

Салони за убавина:

dami i gospoda logoФризерското студио „ДАМИ и ГОСПОДА“ нуди 20% попуст на своите услуги. Локација Скупи 1/1  во близина на гимназија Георги Димитров.

Free parking:

Besplaten-Parking

Free parking with municipality of Centar in duration of 2 hours for all the members of AJM

The membership of AJM will be introduced additionally for every new benefit.

Print Friendly, PDF & Email

.