ЗНМ награди 2024 - 17.02.2024

Новинарски Протест- 17.11.2023

Дебата на новинари и претставници на МВР и ОЈО во врска со измените на Кривичниот закон - 27.09.2023

ЗНМ и Мисијата на ОБСЕ во Скопје одржаа летен камп за безбедност на млади новинари во Охрид од 11.07 до 15.07

ЗНМ Работилница: Како до поефикасна заштита на авторското право во медиумската заедница 07.07.2023

Новинарите дебатираа со судии и јавни обвинители од Куманово на тема безбедност на новинари 30.06.2023

ЗНМ и меѓународни новинарски организации во скенирање на медиумската состојба во Македонија

Работилница за безбедност на новинарите и снимателите во соработка со МВР и ОЈО 27.05 - 28.05.2023

Изработка на новиот стратешки план на ЗНМ 04.05 - 06.05.2023

ЗНМ НОВИНАРСКИ НАГРАДИ - 27.03.2023

НОВИНАРИТЕ И ОБВИНИТЕЛИТЕ ДИСКУТИРАА ЗА МОЖНИТЕ НАЧИНИ ЗА ЗАШТИТА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ

ЗНМ И КАС: РАБОТИЛНИЦА ЗА ОНЛАЈН МЕДИУМИ НА ТЕМА - ДЕЗИНФОРМАЦИИ ВО ОНЛАЈН МЕДИУМИТЕ

НОВИНАРСКИ ПРОТЕСТ - СОЛИДАРНО ДО ПОГОЛЕМИ ПРАВА ЗА МЕДИУМСКИТЕ РАБОТНИЦИ

ГОДИШНО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ЗНМ - 03.12.2022

КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА: ТРАНСПАРЕНТНО ПРАВОСУДСТВО ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ НОВИНАРИ

ЗНМ И ГЕТЕ -ИНСТИТУТ СКОПЈЕ: ПРЕЗЕНЕТИРАНИ НОВИНАРСКИ МУЛТИМЕДИЈАЛНИ СТОРИИ ОД СОЦИЈАЛЕН КАРАКТЕР 04.10.2022

ЗАЕДНИЧКА ИНИЦИЈАТИВА НА ЗНМ, ИРЕКС И МРТВ ЗА КРЕВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕРВИС - 23 - 25.09.2022

ИЗЛОЖЕНИ ФОТОГРАФИИ ЗА ВРЕМЕ НА НАСТАНОТ - 13.09.2022

ПРОФЕСИЈАТА СНИМАТЕЛ - РЕТРОСПЕКТИВА НИЗ ФОТОГРАФИИ: ИЗЛОЖБА ВО РАМКИТЕ НА СЕКЦИЈАТА НА СНИМАТЕЛИ -13.09.2022

ЛЕТЕН КАМП ЗА МЛАДИ НОВИНАРИ ВО ОХРИД ВО ОРГАНИЗАЦИЈА ЗНМ И МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ - 13.07 ДО 16.07.2022

Здружението на новинари на Македонија и канцеларијата на Советот на Европа на 28.06.2022 доделија сертификати за учество на дел од учесниците на стручниот семинар на тема:
„ Стратешки тужби против јавното учество (SLAPP), компаративни искуства и пракса за препознавање и превенција“ што се одржа од 14 до 16 април во Гевгелија.

НА 22 ЈУНИ СЕ ОДРЖА ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „СПОРТСКОТО НОВИНАРСТВО - ОПОМЕНА ПРЕД ИСКЛУЧУВАЊЕ“

ОДРЖАНО ГОДИШНО НЕИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ЗНМ

ИЗЛОЖБА „СЛИКНИ ГО ТВОЈОТ ГЛАС“ ВО ЧЕСТ НА 3-ти МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗНМ И ССНМ
ПРВАТА ПОСТАВКА БЕШЕ ВО ВИЛА ВОДНО, А ДО 15 МАЈ ВО ЛОКАЛОТ „КАНТИНА“ ВО ДЕБАР МААЛО

ЗНМ и ССНМ НА 3-ти МАЈ, МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕ ГО ОРГАНИЗИРАА ЗАВРШИНИОТ НАСТАН ПОД МОТОТО „БЕЗБЕДНИ МЕДИУМСКИ РАБОТНИЦИ ЗА КВАЛИТЕТНО НОВИНАРСТВО ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“. ДОМАЌИН НА НАСТАНОТ БЕШЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА Р.С.МАКЕДОНИЈА СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ

ЗДРУЖЕНИЕТО НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ОДРЖАА СЕМИНАР НА ТЕМА: „ПОДОБРУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ НОВИНАР(К)ИТЕ И ПОЛИЦИСКИТЕ ОРГАНИ СО ЦЕЛ ПОГОЛЕМА ОТЧЕТНОСТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ“

ДОДЕЛЕНИ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ЗНМ
По повод 76-годишнината од формирањето на Здружението на новинарите на Македонија, на 9 - ти март беа доделени годишните новинарски награди на ЗНМ.

РАБОТИЛНИЦА НА ЗНМ И ДЗР: „СОРАБОТКА ПОМЕЃУ НОВИНАРИТЕ И РЕВИЗОРИТЕ КАКО ПРЕДУСЛОВ ЗА ЕТИЧКО ИЗВЕСТУВАЊЕ НА ТЕМИ ПОВРЗАНИ СО ЈАВНОТО ФИНАНСИРАЊЕ“ - ДЕКЕМВРИ 2021

ФОРМИРАНА Е СЕКЦИЈА НА МЛАДИ НОВИНАРИ ПРИ ЗНМ - ДЕКЕМВРИ 2021

Регионален настан на ЗНМ: ,,Унапредување на соработката помеѓу снимателите и новинарите” - декември 2021

ЗНМ и ССНМ на средба со снимателите од регионалните и локалните медиуми - ноември 2021

Потпишана декларација за унапредување на дијалогот меѓу парламентите и новинарските здруженија од Западен Балкан - ноември 2021

Објавен Индексот за безбедноста на новинарите на Западен Балкан – Извештај Република Северна Македонија 2020 - ноември 2021

ЗНМ и ССНМ: Селективната правда за 27ми април е неправда за граѓаните и новинарите - ноември 2021

ЗНМ и Собрание на РСМ: Потребна е подобра соработка меѓу парламентарците и новинарите за поголема отчетност и транспарентност - октомври 2021

Годишно Редовно неизборно собрание на ЗНМ- октомври 2020

Промоција на Регистарот за професионални онлајн медиуми, декември, 2019 година

Обука: „ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ И МЕДИУМИТЕ И СПОДЕЛУВАЊЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА БЕЗБЕДНО НОВИНАРСТВО”, март, 2019 година

Обука: „Нови трендови на говор омраза во медиумите и плагијатура во новинарството“ - август, 2018

Потпишан Меморандум меѓу Делегацијата на ОБСЕ во Скопје и ЗНМ - март, 2018

Претставена публикацијата „Слободата на изразување низ праксата на Европскиот суд за човекови права“ - декември, 2017 година

Стратешка работилница на ЗНМ, Охрид (Јуни 2016)

Обука: „Практиката на Европскиот суд за човекови права и на Јавното обвинителство на Македонија со случаите за медиумската слобода“ (февруари 2018)

Промоција на ЕУ проект „Вмрежување на новинари за слобода на медиуми“ (Maj 2016)

Собрание на ЗНМ април 2016

70-ти јубилеј на ЗНМ