17.02.2023„Вака-веќе-не-може-новинарите-им-возвратија-на-политичарите-_-Press24

17.02.2023„Вака-веќе-не-може-новинарите-им-возвратија-на-политичарите

17.02.2023-Чадиковски_-Стоп-за-понижувачкиот-говор-од-политичарите-кон-новинарите

17.02.2023-Фото_-Протестен-марш-на-медиумските-работници-за-одбрана-на-достоинството-на-професијата

17.02.2023-Протестен-марш-на-новинарите_-Не-се-извинуваме-за-незгодните-прашања

17.02.2023-Новинарите-излегуваат-на-протестен-марш-за-одбрана-на-новинарското-достоинство

17.02.2023-Нападите-врз-новинарите-мора-да-сопрат-–-Протестен-марш-на-новинарите-–-Реален-Медиум-за-Реални-Луѓе

17.02.2023-Во-живо_-Протестен-марш-за-одбрана-на-новинарското-достоинство-Либертас

17.02.2023-Безбедни-новинари-го-поддржува-Mакедонскиот-марш-за-одбрана-на-достоинството-на-новинарите-Република

17.02.2023-Mарш-против-омаловажувањето-на-новинарите-Нова-Македонија

04.03.2023-ЗНМ-бара-санкции-за-дрската-владината-службеничка-која-се-расправаше-со-новинарите-Слободен-печат

04.02.2023-Телевизија-24_-ЗНМ_-Го-осудуваме-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

04.02.2023-ЗНМ-и-ААВМУ-го-осудија-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

03.02.2023_ЗНМ_-Новинарите-повторно-спречени-да-известуваат-од-јавен-настан

03.02.2023-Новинарите-спречени-да-снимаат-околу-црквата-„Свети-Спас-–-Фокус

03.02.2023-ЗНМ_-Реакции-од-повеќе-колеги-новинари-и-медиумски-работници-кои-се-спречени-да-известуваат-од-црвката-„Свети-Спас-Слободен-печат

03.02.2023-ЗНМ_-Новинарите-повторно-спречени-да-известуваат-од-јавен-настан

03.02.2023-ЗНМ-го-осудува-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

03.02.2023-ЗНМ-и-СЕММ_-Функционери-повторно-во-напад-кон-новинарите-–-ваквото-однесување-мора-да-престане

03.02.2023-ЗНМ-го-осудува-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

02.02.2023„Неприфатливо_-ЗНМ-и-СЕММ-реагираат-на-дрскиот-и-навредувачки-однос-на-Бектеши-кон-новинарите-Слободен-печат

02.02.2023-Смртните-закани-и-навреди-кон-новинарот-Јовановски-се-недозволиви-ЗНМ-бара-реакција-од-МВР-CivilMedia

02.02.2023-Новинарските-организации-го-осудија-односот-на-Бектеши-кон-новинарката-од-„Канал-5

02.02.2023-Новинарските-организации-го-осудија-односот-на-Бектеши-кон-новинарката-од-„Канал-5

02.02.2023-ЗНМ-и-СЕММ_-Државните-функционери-во-напад-кон-новинарите-–ваквото-однесување-мора-да-престане-Канал-5

01.02.2023-ЗНМ-реагира-на-односот-на-службеници-во-МОН-кон-новинарка-на-ТВ-Клан

01.02.2023-ЗНМ-се-налути-за-смртните-закани-кон-новинарот-Јовановски_-Бараме-реакција-од-МВР-–-Фокус

01.02.2023-ЗНМ-реагира-на-односот-на-службеници-во-МОН-кон-новинарка

01.02.2023-ЗНМ-бара-извинување_-Новинарката-Ќерими-вербално-омаловажена-од-страна-на-советник-во-МОН-Локално

28.01.2023_Телевизија-24_-ЗНМ-и-МВР-работат-на-поголема-безбедност-на-медиумските-работници

28.01.2023_ЗНМ-и-МВР_-Преку-подобра-комуникација-до-поголема-безбедност-на-медиумските-работници-OhridNews.pdf

25.01.2023_Чадиковски-на-Митрев-му-кажа-да-се-обрати-до-Судот-на-честа-во-ЗНМ-и-до-Комисијата-за-жалби-во-СЕММ-_-МКД.мк.

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-_-NetPress.pdf

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-Локално.pdf

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-Либертас

25.01.2023_Митрев-до-ЗНМ_-Зошто-ми-е-скратена-слободата-да-ја-кажам-мојата-страна-а-секој-новинар-што-ќе-објави-информација-е-линчуван

19.01.2023_ЗНМ-на-средба-со-Арсовска-–-побараа-да-се-унапреди-комуникацијата-со-новинарите-Независен-Весник

16.01.2023_ЗНМ_-Непримерно-етикетирање-на-медиуми-и-од-премиерот-Ковачевски-–-Радио-Лидер

16.01.2023_ЗНМ_-Али-Ахмети-не-смее-да-етикетира-медиуми

16.01.2023_Ахмети-и-Ковачевски-со-критики-за-медиумите-–-DW

11.01.2023_ЗНМ_-Приватна-агенција-за-обезбедување-отстранува-новинари-_-МКД.мк.pdf

11.01.2023_ЗНМ_-Новинари-спречени-да-известуваат-од-настан-на-кој-присуствувал-премиерот-Ковачевски-360-степени

11.01.2023_ЗНМ-побара-од-Град-Скопје-да-се-унапреди-транспарентноста-и-комуникацијата-со-новинарите

27.12.2022 ЗНМ и ССНМ_ Враќање на одземениот буџет за нормално функционирање на МИА – Локално