31.12.2019 – ЗНМ ги осуди заканите кон новинари на ИРЛ, Азманов укажувал како „требало“ да се известува – Фокус

30.12.2019 – ЗНМ и МВР потпишаа протокол за безбедност на новинари – NetPress

25.12.2019 – Нападите врз новинарите сумирани во две публикации на ЗНМ – PLUS INFO

25.12.2019 – ЗНМ – „Напаѓачите на новинари остануваат неказнети“ – ALSAT-M

20.12.2019 – ЗНМ – Арсовски да му се извини на Салиу – IPortal