НАЈНОВИ СООПШТЕНИЈА

ЗНМ: Функционерите мора да одговараат на прашањата на новинарите

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) остро реагира на...

Почина колегата Димитар Ќуркчиев

Почина колега Димитар Ќуркчиев, долгогодишен новинар на Нова Македонија,...

SafeJournalists: Страшни закани упатени кон новинарката Јелена Обучина во Србија

На Јелена Обучина, новинарка на телевизијата „Њузмакс Адриа“, денеска...

Кандидати за Изборното собрание на ЗНМ

Вчера беше последниот ден за пријавување на кандидати за...

РЕГИСТАР НА НАПАДИ НА НОВИНАРИ

НАЈНОВИ АКТИВНОСТИ

Здружение на новинари на Македонија
декември 7, 2022

<strong>Конститутивна седница на Управниот одбор на ЗНМ</strong>

Здружение на новинари на Македонија
декември 4, 2022

РЕЗУЛТАТИ ОД ГОДИШНО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ЗНМ

Здружение на новинари на Македонија
декември 1, 2022

Најавено решавање на статусот на дописниците во МРТВ

“Се гарантира слободата на уверувањето, совеста, мислата и јавното изразување на мислата. Цензурата е забранета. ”

Член. 16 од Устав на Република Северна Македонија

СЛЕДЕТЕ НЕ И НА ТВИТЕР

НАШИ ПАРТНЕРИ