Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Toni Mihajllovski i dënuar me tre muaj burgim me kusht për përdorim të gjuhës së urrejtjes

ZNM
Friday, der 17. May 2019Friday, der 17. May 2019/ Friday, der 17. May 2019

Gjykata Penale vendosi kundër Toni Mihajllovskit për kërcënimet publike ndaj gazetarit Branko Triçkovski, të shkruara në rrjetin social Facebook në qershor të vitit 2017. Mihajllovski u dënua me 3 muaj burgim me kusht, nëse nuk e përsërit veprën brenda një viti.

Këtij rasti i parapriu paraqitja e SHGM-së në Prokurorinë Publike për ndjekje penale për shkelje të neneve 144 dhe 386 të Kodit Penal.

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë përshëndet vendimin e Gjykatës dhe i fton të gjitha institucionet kompetente në të ardhmen të reagojnë më shpejt kur përdoret gjuha e urrejtjes dhe kërcënime të ndryshme ndaj sigurisë së gazetarëve.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin