Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

29.03.2017 ЗНМ_ Советот на АВМУ ја избриша оценката за говор на омраза на Сител и на Миленко Неделковски _ МКД