Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

24.06.2019 – СЕММ и ЗНМ апелираат за професионално и одговорно известување за Парадата на гордоста _ МКД.мк