Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

23.11.2017 – Влада_ Се укинуваат казнените одредби за регулација на професијата по предлог на Здружението на новинари на Македонија – А1он