Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

12.10.2017 – Подобро известување за изборите, но и говор на омраза и црна политичка кампања – КАНАЛ 5 – Телевизија