Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

09.03.2017 ЗНМ_ Ако институциите се на ниво на задачата, ќе пратат порака дека насилството против новинари е недозволиво РАДИО МОФ