Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

03.07.2017-ЗНМ, ССНМ, СЕММ, МИМ И ИКС бараат итни медиумски реформи-плусинфо