11.01.2024-ЗНМ_-Уставен-суд-утврди-прекршување-на-слободата-на-изразување-на-новинарката-Душица-Мрѓа-за-„Крвавиот-четврток.pdf

21.12.2023-ЗНМ-со-публикација-за-заштита-од-SLAPP-тужби-_-Сител-Телевизија.pdf

21.12.2023-Телевизија-24_-ЗНМ-промовира-публикација-за-заштита-од-стратешки-тужби

25.12.2023-ЗНМ-со-пријава-до-МВР-за-заканите-по-живот-кон-Џабир-Дерала-Слободен-печат

25.12.2023-ЗНМ-со-пријава-до-МВР-за-заканите-по-живот-кон-Џабир-Дерала

25.12.2023-ЗНМ-со-пријава-до-МВР-за-заканите-по-живот-кон-Џабир-Дерала-.pdf

25.12.2023-По-морбидната-закана-по-живот-кон-Џабир-Дерала-ЗНМ-пријави-во-МВР-и-до-Секторот-за-компјутерски-криминал-НОВА-ТВ

25.12.2023-ЗНМ-со-пријава-до-МВР-за-заканите-по-живот-кон-Џабир-Дерала-

07.12.2023-ЗНМ_-Квалификациите-на-високи-функционери-на-ВМРО-ДПМНЕ-кон-Инфомакс-мора-да-запрат-Либертас

27.12.2023-ЗНМ-со-реакција-за-предлогот-на-Мицкоски-медиумските-работници-да-бидат-ослободени-од-придонеси-Локално.

30.11.2023-ЗНМ-и-СЕММ-апелираат-на-крајна-внимателност-и-етички-баланс-во-вестите-поврзани-со-исчезнатото-девојче-_-MakPress.pdf

17.11.2023-Новинарите-на-протест-поради-пресудата-против-ИРЛ.pdf

17.11.2023-Новинарите-денес-на-протест-поради-пресудата-против-ИРЛ.pdf

17.11.2023-ЗНМ-ЌЕ-ПОБАРА-ПОГОЛЕМА-СЕРИОЗНОСТ-ОД-СУДИИТЕ-Протест-на-новинарите-пред-Граѓанскиот-суд.pdf

17.11.2023-ЗНМ-и-ССНМ-организираат-протест-пред-Граѓанскиот-суд.pdf

17.11.2023-ЗНМ-и-ССНМ-денес-со-новинарски-протест-пред-граѓанскиот-суд.pdf

16.11.2023-ЗНМ-и-ССНМ-утре-на-протест-пред-Граѓанскиот-суд.pdf

13.11.2023-Ќе-има-ли-одговорност-за-судиите-што-осудија-пратеник-и-новинари.pdf

11.11.2023 ЗНМ-За-судијката-Панева-новинарите-во-ИРЛ-не-се-новинари-и-може-да-се-соочат-со-забрана-за-работа.pdf

02.11.2023-Новинарските-организации-се-залагаат-за-медиумски-интегритет-по-вчерашната-епизода-од-„Само-вистина.pdf

02.11.2023-Настан-на-ЗНМ-за-новите-механизми-за-институционална-заштита-на-медиумски-работници.pdf

02.11.2023-Младен-Чадиковски-ЗНМНасилството-во-предизборието-се-случува-по-повик-на-поглаварите.pdf

02.11.2023-Младен-Чадиковски-ЗНМ-Насилството-во-предизборието-се-случува-по-повик-на-поглаварите.pdf

02.11.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-се-залагаат-за-медиумски-интегритет-коментар-на-вчерашната-епизода-од-„Само-Вистина.pdf

/02.11.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-Директорот-на-Канал-5-Мирчевски-не-смееше-да-интервенира-во-емисијата-„Само-вистина.pdf

02.11.2023-„НЕ-ЗА-ВЛАДИНИ-КАМПАЊИ-ВО-МЕДИУМИ-Новинарските-здруженија-реагираат-на-злоупотреба-на-ЕУ-знамето-во-Собранието

24.10.2023_ЗНМ_-Европска-федерација-на-новинари-бара-транспарентност-во-случајот-на-Кочо-Анѓушев-против-новинари-_-MakPress.pdf

23.10.2023_ЗНМ_-Срамна-постапка-на-навивачите-на-Е.-Пелистер-кон-новинарите-и-неприфатливо-отсуство-на-реакција-од-страна-на-клубот-_-Опсервер.pdf

22.10.2023_ЗНМ_-Срамна-постапка-на-навивачите-на-Пелистер-кон-новинарите-и-неприфатливо-отсуство-на-реакција-од-страна-на-клубот-Дерби.pdf

22.10.2023_ЗНМ_-Срамна-постапка-на-навивачите-на-Еурофарм-кон-новинарите-и-неприфатливо-отсуство-на-реакција-од-страна-на-клубот-–-Екипа.pdf

22.10.2023_ЗНМ-ја-осуди-срамната-навреда-и-игнорантноста-на-Пелистер.pdf

19.10.2023_ЗНМ_-Претставка-до-Судски-совет-за-судијата-Спировска-Панева-за-неправедно-исклучување-на-јавност-од-рочиште.pdf

19.10.2023_ЗНМ-бара-казна-за-судијката-Спировска-Панова-зашто-ги-отстрани-новинарите-од-соочувањето-Анѓушев-ИРЛ.pdf

14.10.2023_ССНМ-и-ЗНМ-реагираат-а-Ковачевски-вели-Битиќи-добро-постапил-вчера-и-не-се-извинува-за-„некоректното-прашање-360-степени.pdf

14.10.2023_ССНМ-и-ЗНМ-го-осудуваат-однесувањето-на-владините-претставници-кон-новинарите-_-Опсервер.pdf

14.10.2023_Ковачевски-по-реакцијата-на-ССНМ-и-ЗНМ_-Одговорот-се-однесуваше-на-прашањето-не-беше-насочен-против-новинар-Слободен-печат.pdf

14.10.2023_ЗНМ-и-ССНМ-го-осудуваат-однесувањето-на-владините-претставници-кон-новинарите-–-Фокус.pdf

14.10.2023_За-новинарската-фела-недопустлив-е-односот-на-Ковачевски-и-Битиќи-кон-новинарите.pdf

14.10.2023__Ковачевски-по-реакцијата-на-ССНМ-и-ЗНМ_-Одговорот-се-однесуваше-на-прашањето-не-беше-насочен-против-новинар-Слободен-печат.pdf

09.10.2023_ЗНМ-и-СЕММ_-Да-се-почитува-Кодексот-и-Етичките-насоки-во-известувањето-за-конфликтот-меѓу-Израел-и-Палестина.pdf

06.10.2023-Нов-„шамар-за-Мерко-ЗНМ_-Недоличен-начин-за-дискредитација-на-медиумите-во-Охрид-Скопје1.мк

06.10.2023_ЗНМ_-Oсуда-за-непримерната-комуникација-кон-новинари-од-страна-на-струшката-општина.pdf

06.10.2023_ЗНМ_-Oсуда-за-непримерната-комуникација-кон-новинари-од-страна-на-Општина-Струга.pdf

06.10.2023_ЗНМ-со-осуда-за-непримерната-комуникација-кон-новинари-од-страна-на-општина-Струга-Слободен-печат

26.09.2023-ЗНМ_-Дебата-на-новинари-и-претставници-на-МВР-и-ОЈО-во-врска-со-измените-на-Кривичниот-закон.pdf

26.09.2023-ЗНМ_-Дебата-на-новинари-и-претставници-на-МВР-и-ОЈО-во-врска-со-измените-на-Кривичниот-закон-_-MakPress.pdf

18.09.2023-ЗНМ-и-СЕММ-со-пријава-до-МВР-за-ширење-на-говор-на-омраза-на-Фејсбук-страната-на-Канал-5.pdf

15.09.2023-ССНМ-и-ЗНМ-ја-осудуваат-серијата-откази-во-Клип-медиа-груп-Локално.pdf

15.09.2023-ССНМ-и-ЗНМ-го-осудија-делењето-откази-по-кратка-постапка-во-Клип-медиа-груп.pdf

15.09.2023-ССНМ-и-ЗНМ-ја-осудуваат-серијата-откази-во-Клип-медиа-груп.pdf

01.09.2023-Портпаролката-на-Арсовска-вели-новинарот-лаже-дека-го-нападнала-ЗНМ-потсети-дека-напад-врз-новинар-е-кривично-дело-–-Фокус.pdf

01.09.2023-ЗНМ_-Да-се-расчисти-инцидентот-во-Град-Скопје-со-новинарот-Арсов.pdf

01.09.2023-ЗНМ_-Да-се-расчисти-инцидентот-во-Град-Скопје-_-Сител-Телевизија.pdf

01.09.2023-ЗНМ-бара-расчистување-на-инцидентот-со-портпаролката-на-Град-Скопје-и-новинарот-од-Сител-телевизија-_-MakPress.pdf

01.09.2023-ЗНМ-бара-да-се-расчисти-инцидентот-во-Град-Скопје-со-новинарот-Арсов-од-ТВ-Сител.pdf

25.08.2023-Новинарката-на-ТВ21-Валмира-Зендели-доби-награда-од-МЗМП-УНХЦР-и-ЗНМ.pdf

23.08.2023-ЗНМ_-Надлежните-да-реагираат-за-спречување-новинари-и-сниматели-да-известуваат-за-пожарот-во-Брвеница-–-Фокус.pdf

21.08.2023-ЗНМ_-Нападнати-новинари-повреден-снимател-од-ТВ-Алсат-МВР-итно-да-реагира-Локално.pdf

21.08.2023-ЗНМ_-Нападнати-новинари-повреден-снимател-од-ТВ-Алсат-од-сопственик-на-берберски-салон-во-Стара-Чаршија-_-MakPress.pdf

21.08.2023-ЗНМ_-Нападнати-новинари-повреден-снимател-од-Алсат-бараме-итна-реакција-од-МВР.pdf

21.08.2023-ЗНМ_-Нападнати-новинари-повреден-снимател-од-АЛСАТ-бараме-итна-реакција-од-МВР-_-Вечер-.1963-_-Vecer-MK.pdf

21.08.2023-ЗНМ_-Бербер-во-скопската-чаршија-нападнал-новинарска-екипа-на-Тв-Алсат-Слободен-печат.pdf

21.08.2023-ЗНМ-ја-поздравува-брзата-реакција-на-МВР-за-приведување-на-напаѓачот-на-новинарската-екипа-на-ТВ-Алсат-zoom-mk.pdf

21.08.2023-ЗНМ-бара-итна-реакција-од-МВР-за-нападот-на-екипата-на-ТВ-Алсат-360-степени.pdf

21.08.2023-ЗНМ-бара-итна-реакција-на-МВР-за-нападот-на-новинари-и-снимател-во-Скопската-чаршија-–-Фокус.pdf

21.08.2023-Град-Скопје-бара-детално-да-се-разгледаат-фактите-со-обвинувањата-на-репортерот-Арсов.pdf

21.08.2023-Во-скопската-чаршија-нападната-екипа-на-ТВ-Алсат-ЗНМ-бара-ефикасна-истрага.pdf

21.08.2023-.ЗНМ_-Нападнати-новинари-повреден-снимател-од-Алсат-бараме-итна-реакција-од-МВР.pdf

20.08.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-и-МИМ_-Обидот-за-внесување-страв-и-самоцензура-кај-новинарите-нема-да-успее-zoom-mk.pdf

19.08.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-и-МИМ_-Обидот-за-внесување-страв-и-самоцензура-кај-новинарите-нема-да-успее-–-Фокус.pdf

19.08.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-и-МИМ_-Обидот-за-внесување-страв-и-самоцензура-кај-новинарите-нема-да-успее-Независен-Весник.pdf

19.08.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-и-МИМ_-Обидот-за-внесување-страв-и-самоцензура-кај-новинарите-нема-да-успее-Либертас.pdf

19.08.2023-ЗНМ-ССНМ-СЕММ-и-МИМ-со-реакција-на-соопштението-на-„БРАКО-Бриф

19.07.2023-ЗНМ_-Професионалните-новинарски-и-медиумски-организации-се-против-владини-кампањи-во-медиумите-OhridNews.pdf

19.07.2023-ЗНМ_-Професионалните-новинарски-и-медиумски-организации-се-против-владини-кампањи-во-медиумите-OhridNews.pdf

18.07.20223-Телевизија-24_-ЗНМ_-Осуда-за-физичкиот-напад-врз-снимателот-на-ТВ-24-Иван-Камчев.pdf

18.07.2023-Снимателот-на-ТВ24-Иван-Камчев-физички-нападнат-на-патот-Градско-Прилеп-кај-Росоман.pdfрид-_-Опсервер.pdf

12.07.2023-Млади-новинари-на-летен-камп-за-безбедност-во-Охрид-_-Опсервер.pdf

10.07.2023-ЗНМ-со-претставка-до-МВР-заради-непрофесионален-однос-кон-новинар-од-Порталб.мк.pdf

08.07.2023-ЗНМ-Работилница_-Како-до-поефикасна-заштита-на-авторското-право-во-медиумската-заедница-Слободен-печат.pdf

08.07.2023-ЗНМ-најави-претставка-до-МВР-полицаец-попречувал-новинар-да-снима-во-кругот-на-ЈП-Комунална-хигиена-Слободен-печат.pdf

07.07.2023-Работилница-на-ЗНМ_-Потребна-е-поголема-свесност-за-почитувањето-на-авторските-права-_-Опсервер.pdf

07.07.2023-Работилница-на-ЗНМ_-Потребна-е-поголема-свесност-за-почитувањето-на-авторските-права-Независен-Весник.pdf

07.07.2023-ЗНМ-и-ССНМ-со-остра-осуда-за-скандалозната-одлука-на-„Слободен-печат-за-цензура-на-текст-_-NetPress.pdf

06.07.2023-Новинар-си-даде-отказ-од-Слободен-Печат-откако-редакцијата-избришала-текст-поврзан-со-Владата-Дестани-и-рудниците-_-MakPress.pdf

06.07.2023-ЗНМ-и-ССНМ_-Остра-осуда-за-скандалозната-одлука-за-воведување-на-цензура-од-страна-на-Слободен-печат

24.06.2023-Институциите-затворени-за-медиумите-од-полошко-нетранспарентноста-„раѓа-манипулации-и-шпекулации-Слободен-печат.pdf

08.06.2023-Телевизија-24_-ЗНМ-и-меѓународни-новинарски-организации-во-скенирање-на-медиумската-состојба-во-Македонија.pdf

08.06.2023-Македонската-Радио-Телевизија.pdf

08.06.2023-North-Macedonia_-Press-freedom-mission-finds-fragile-progress-in-need-of-further-support-International-Press-Institute.pdf

08.06.2023-North-Macedonia_-Press-freedom-mission-finds-fragile-progress-in-need-of-further-support-–-European-Federation-of-Journalists.pdf

08.06.2023-IPI-Global.jpg

08.06.2023-IPI-Facebook.jpg

08.06.2023-EFJ-Twiter.jpg

07.06.2023-EFJ-AJM

07.06.2023-a1on-ЗНМ-и-меѓународни-новинарски-организации-во-скенирање-на-медиумската-состојба-во-Македонија.pdf

07.06.2023-a1on-ЗНМ-и-меѓународни-новинарски-организации-во-скенирање-на-медиумската-состојба-во-Македонија.pdf

07.06.2023-Телевизија-24_-ЗНМ-и-меѓународни-новинарски-организации-во-скенирање-на-медиумската-состојба-во-Македонија.pdf

06.06.2023-Џафери-ЗНМ-и-меѓународни-новинарски-организации-_-„Треба-да-го-продолжиме-напредокот-во-медиумските-слободи.pdf

06.06.2023-Пендаровски-со-претставници-на-ЗНМ-и-на-меѓународни-новинарски-и-медиумски-организации-Локално.pdf

06.06.2023-Дебата-за-креирање-на-Фонд-за-новинарски-продукти-–-ЗНМ-и-европските-новинарски-организации-се-сретнаа-со-Владата.pdf

05.06.2023-Почнува-јавна-дебата-за-креирање-на-Фонд-за-новинарски-продукти_-ЗНМ-и-европските-новинарски-организации-на-средба-во-Владата.pdf

05.06.2023-ЗНМ-и-европските-новинарски-организации-на-средба-во-Владата-_-MakPress.pdf

05.06.2023-ЗНМ-и-европските-новинарски-организации-на-средба-во-Владата-Бриф

29.05.2023-ЗНМ_-Срамна-одлука-на-Апелацискиот-суд-Скопје-на-штета-на-истражувачкото-новинарство.pdf

29.05.2023-ЗНМ_-Одлуката-на-Апелација-за-предметот-Анѓушев-против-ИРЛ-е-срамна-и-штети-на-слободното-новинарство-Слободен-печат.pdf

29.05.2023-ЗНМ-ССНМ-и-СЕММ_-Срамна-одлука-на-Апелациониот-суд-Скопје-на-штета-на-истражувачкото-новинарство-ИРЛ.pdf

09.05.2023-Телевизија-24_-ЗНМ_-Судскиот-совет-има-обврска-да-биде-транспарентен-кон-јавноста.pdf

09.05.2023-Судскиот-совет-забрани-снимање-на-седниците-ЗНМ-реагира-на-одлуката-360-степени.pdf

09.05.2023-Новиот-претседател-на-Судскиот-совет-ги-отстрани-снимателите-реагираше-ЗНМ-еМагазин.pdf

09.05.2023-На-првата-седница-на-Судски-совет-со-новиот-претседател-Георгиев-камерите-отстранети-од-салата-ЗНМ-со-осуда-CivilMedia.pdf

09.05.2023-ЗНМ_-Судскиот-совет-има-обврска-да-биде-транспарентен-кон-јавноста.pdf

09.05.2023-ЗНМ_-Судскиот-совет-има-обврска-да-биде-транспарентен-кон-јавноста-_-NetPress.pdf

09.05.2023-ЗНМ_-Судскиот-совет-да-биде-транспарентен-пред-јавноста-Нова-Македонија.pdf

09.05.2023-ЗНМ_-Срамна-одлука-на-Апелациониот-суд-Скопје-на-штета-на-истражувачкото-новинарство.pdf

09.05.2023-ЗНМ-го-осуди-однесувањето-на-новиот-претседател-на-Судскиот-совет-Слободен-печат.pdf

03.05.2023-Хуманитарен-настан-по-повод-3-ти-мај-Светскиот-ден-на-слободата-на-медиуми-во-организација-на-ССНМ-и-ЗНМ.pdf

03.05.2023-ССНМ-и-ЗНМ-со-крводарителска-акција-по-повод-3-ти-мај-Светскиот-ден-на-слободата-на-медиуми-–-Фокус.pdf

Бараме-извинување-за-јавните-омаловажувања-кон-колегата-Сабриоски-објавени-на-Цивил-Медиа-24info.mk

18.04.2023-Како-младите-новинари-да-се-мотивираат-да-останат-во-професијата

15.04.2023-ЗНМ-ги-осудува-заканите-кон-новинарот-од-„Тетовасот-Невриј-Адеми-_-MakPress

14.04.2023-Уште-еден-новинар-доби-закани-ЗНМ-упати-осуда

14.04.2023-Уште-еден-новинар-доби-закани-ЗНМ-упати-осуда-makfax

14.04.2023-Телевизија-24_-ЗНМ_-Бараме-извинување-за-јавните-омаловажувања-кон-колегата-Сабриоски-објавени-на-Цивил-Медиа

14.04.2023-ЗНМ-со-осуда-за-заканите-кон-новинарот-на-„Тетовасот-–-Фокус

14.04.2023-ЗНМ-ги-осудува-заканите-кон-новинарот-од-Тетовасот-Невриј-Адеми

14.04.2023-ЗНМ-ги-осуди-заканите-кон-новинарот-Невриј-Адеми-од-страна-на-вработен-во-општина-Тетово-Слободен-печат

14.04.2023-ЗНМ-ги-осуди-заканите-кон-новинар-на-Тетова-сот

14.04.2023-„Ми-чепкаш-во-лебот-и-семејството-затоа-ти-и-газдата-пазете-се-–-ЗНМ-ги-осудува-заканите-кон-новинарот-Невриј-Адеми

13.04.2023-ЗНМ_-Бараме-извинување-за-јавните-омаловажувања-кон-колегата-Сабриоски-објавени-на-Цивил-Медиа

13.04.2023-ЗНМ-во-одбрана-на-новинарот-Сунаи-Сабриоски-по-навредите-за-неговиот-стил-на-облекување-Република

27.03.2023-ЗНМ-денеска-ќе-ги-додели-годинешните-награди-–-Фокус

22.03.2023-МВР-и-ЗНМ-со-протокол-за-безбедност-на-новинарите-на-интернет-_-Press24.pdf

22.03.2023-МВР-и-ЗНМ-со-протокол-за-безбедност-на-новинарите-на-интернет-–-Фокус

22.03.2023-МВР-и-ЗНМ-со-протокол-за-безбедност-на-новинарите-на-интернет-Независен-Весник

22.03.2023-МВР-и-ЗНМ-со-Протокол-за-безбедност-на-новинарите-на-интернет-Бриф

22.03.2023-МВР-и-ЗНМ-со-Протокол-за-безбедност-на-новинарите-на-интернет-OhridNews.pdf

08.03.2023-ЗНМ-ги-пренесе-барањата-од-новинарскиот-протест-во-Брисел

08.03.2023-ЗНМ-ги-презентираше-барањата-на-новинарите-пред-Европскиот-парламент-и-Европската-комисија-во-Брисел-Слободен-печат

08.03.2023-ЗНМ-во-Брисел-ги-пренесе-барањата-од-новинарскиот-протест-makfaks

08.03.2023-ЗНМ-во-Брисел-ги-пренесе-барањата-од-новинарскиот-протест-–-Фокус

08.03.2023-ЗНМ-во-Брисел-ги-пренесе-барањата-од-новинарскиот-протест-Локално

17.02.2023„Вака-веќе-не-може-новинарите-им-возвратија-на-политичарите-_-Press24

17.02.2023„Вака-веќе-не-може-новинарите-им-возвратија-на-политичарите

17.02.2023-Чадиковски_-Стоп-за-понижувачкиот-говор-од-политичарите-кон-новинарите

17.02.2023-Фото_-Протестен-марш-на-медиумските-работници-за-одбрана-на-достоинството-на-професијата

17.02.2023-Протестен-марш-на-новинарите_-Не-се-извинуваме-за-незгодните-прашања

17.02.2023-Новинарите-излегуваат-на-протестен-марш-за-одбрана-на-новинарското-достоинство

17.02.2023-Нападите-врз-новинарите-мора-да-сопрат-–-Протестен-марш-на-новинарите-–-Реален-Медиум-за-Реални-Луѓе

17.02.2023-Во-живо_-Протестен-марш-за-одбрана-на-новинарското-достоинство-Либертас

17.02.2023-Безбедни-новинари-го-поддржува-Mакедонскиот-марш-за-одбрана-на-достоинството-на-новинарите-Република

17.02.2023-Mарш-против-омаловажувањето-на-новинарите-Нова-Македонија

04.03.2023-ЗНМ-бара-санкции-за-дрската-владината-службеничка-која-се-расправаше-со-новинарите-Слободен-печат

04.02.2023-Телевизија-24_-ЗНМ_-Го-осудуваме-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

04.02.2023-ЗНМ-и-ААВМУ-го-осудија-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

03.02.2023_ЗНМ_-Новинарите-повторно-спречени-да-известуваат-од-јавен-настан

03.02.2023-Новинарите-спречени-да-снимаат-околу-црквата-„Свети-Спас-–-Фокус

03.02.2023-ЗНМ_-Реакции-од-повеќе-колеги-новинари-и-медиумски-работници-кои-се-спречени-да-известуваат-од-црвката-„Свети-Спас-Слободен-печат

03.02.2023-ЗНМ_-Новинарите-повторно-спречени-да-известуваат-од-јавен-настан

03.02.2023-ЗНМ-го-осудува-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

03.02.2023-ЗНМ-и-СЕММ_-Функционери-повторно-во-напад-кон-новинарите-–-ваквото-однесување-мора-да-престане

03.02.2023-ЗНМ-го-осудува-селективниот-пристап-на-Владата-за-акредитација-на-медиуми

02.02.2023„Неприфатливо_-ЗНМ-и-СЕММ-реагираат-на-дрскиот-и-навредувачки-однос-на-Бектеши-кон-новинарите-Слободен-печат

02.02.2023-Смртните-закани-и-навреди-кон-новинарот-Јовановски-се-недозволиви-ЗНМ-бара-реакција-од-МВР-CivilMedia

02.02.2023-Новинарските-организации-го-осудија-односот-на-Бектеши-кон-новинарката-од-„Канал-5

02.02.2023-Новинарските-организации-го-осудија-односот-на-Бектеши-кон-новинарката-од-„Канал-5

02.02.2023-ЗНМ-и-СЕММ_-Државните-функционери-во-напад-кон-новинарите-–ваквото-однесување-мора-да-престане-Канал-5

01.02.2023-ЗНМ-реагира-на-односот-на-службеници-во-МОН-кон-новинарка-на-ТВ-Клан

01.02.2023-ЗНМ-се-налути-за-смртните-закани-кон-новинарот-Јовановски_-Бараме-реакција-од-МВР-–-Фокус

01.02.2023-ЗНМ-реагира-на-односот-на-службеници-во-МОН-кон-новинарка

01.02.2023-ЗНМ-бара-извинување_-Новинарката-Ќерими-вербално-омаловажена-од-страна-на-советник-во-МОН-Локално

28.01.2023_Телевизија-24_-ЗНМ-и-МВР-работат-на-поголема-безбедност-на-медиумските-работници

28.01.2023_ЗНМ-и-МВР_-Преку-подобра-комуникација-до-поголема-безбедност-на-медиумските-работници-OhridNews.pdf

25.01.2023_Чадиковски-на-Митрев-му-кажа-да-се-обрати-до-Судот-на-честа-во-ЗНМ-и-до-Комисијата-за-жалби-во-СЕММ-_-МКД.мк.

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-_-NetPress.pdf

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-Локално.pdf

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-Либертас

25.01.2023_Митрев-до-ЗНМ_-Зошто-ми-е-скратена-слободата-да-ја-кажам-мојата-страна-а-секој-новинар-што-ќе-објави-информација-е-линчуван

19.01.2023_ЗНМ-на-средба-со-Арсовска-–-побараа-да-се-унапреди-комуникацијата-со-новинарите-Независен-Весник

16.01.2023_ЗНМ_-Непримерно-етикетирање-на-медиуми-и-од-премиерот-Ковачевски-–-Радио-Лидер

16.01.2023_ЗНМ_-Али-Ахмети-не-смее-да-етикетира-медиуми

16.01.2023_Ахмети-и-Ковачевски-со-критики-за-медиумите-–-DW

11.01.2023_ЗНМ_-Приватна-агенција-за-обезбедување-отстранува-новинари-_-МКД.мк.pdf

11.01.2023_ЗНМ_-Новинари-спречени-да-известуваат-од-настан-на-кој-присуствувал-премиерот-Ковачевски-360-степени

11.01.2023_ЗНМ-побара-од-Град-Скопје-да-се-унапреди-транспарентноста-и-комуникацијата-со-новинарите

27.12.2022 ЗНМ и ССНМ_ Враќање на одземениот буџет за нормално функционирање на МИА – Локално