28.01.2023_Телевизија-24_-ЗНМ-и-МВР-работат-на-поголема-безбедност-на-медиумските-работници

28.01.2023_ЗНМ-и-МВР_-Преку-подобра-комуникација-до-поголема-безбедност-на-медиумските-работници-OhridNews.pdf

25.01.2023_Чадиковски-на-Митрев-му-кажа-да-се-обрати-до-Судот-на-честа-во-ЗНМ-и-до-Комисијата-за-жалби-во-СЕММ-_-МКД.мк.

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-_-NetPress.pdf

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-Локално.pdf

25.01.2023_Чадиковски-до-Митрев_-Слободното-новинарство-постои-за-граѓаните-и-за-заштита-на-јавниот-интерес-Либертас

25.01.2023_Митрев-до-ЗНМ_-Зошто-ми-е-скратена-слободата-да-ја-кажам-мојата-страна-а-секој-новинар-што-ќе-објави-информација-е-линчуван

19.01.2023_ЗНМ-на-средба-со-Арсовска-–-побараа-да-се-унапреди-комуникацијата-со-новинарите-Независен-Весник

16.01.2023_ЗНМ_-Непримерно-етикетирање-на-медиуми-и-од-премиерот-Ковачевски-–-Радио-Лидер

16.01.2023_ЗНМ_-Али-Ахмети-не-смее-да-етикетира-медиуми

16.01.2023_Ахмети-и-Ковачевски-со-критики-за-медиумите-–-DW

11.01.2023_ЗНМ_-Приватна-агенција-за-обезбедување-отстранува-новинари-_-МКД.мк.pdf

11.01.2023_ЗНМ_-Новинари-спречени-да-известуваат-од-настан-на-кој-присуствувал-премиерот-Ковачевски-360-степени

11.01.2023_ЗНМ-побара-од-Град-Скопје-да-се-унапреди-транспарентноста-и-комуникацијата-со-новинарите

27.12.2022 ЗНМ и ССНМ_ Враќање на одземениот буџет за нормално функционирање на МИА – Локално