04.05.2021-Министерството-за-економија-да-ги-поништи-тендерите-за-медиумска-кампања-бараат-ЗНМ-ССНМ-МИМ-и-СЕММ.pdf

04.05.2021-Министерството-за-економија-да-ги-поништи-тендерите-за-медиумска-кампања-бараат-ЗНМ-ССНМ-МИМ-и-СЕММ-–-Фокус.pdf

03.05.2021-ЗНМ_-Важноста-на-независното-и-професионалното-новинарство-стана-поважна-од-кога-било.pdf

03.05.2021-ЗНМ_-Важноста-на-независното-и-професионално-новинарство-стана-поголема-од-кога-било-_-МКД.мк.pdf

20.04.2021-РЕПОРТЕРИ-БЕЗ-ГРАНИЦИ_-Културата-на-неказнивост-и-понатаму-опстојува-_-Академик.pdf

20.04.2021-РЕПОРТЕРИ-БЕЗ-ГРАНИЦИ_-Културата-на-неказнивост-и-понатаму-опстојува-_-Денар.pdf

16.04.2021-ЕФН-го-поддржа-ЗНМ_-Да-се-преиспита-одлуката-на-судот-за-27-април-Слободен-печат.pdf

16.04.2021-ЕФН-го-поддржа-ЗНМ_-Да-се-преиспита-одлуката-на-судот-за-27-ми-април.pdf

16.04.2021-ЕФН-го-поддржа-ЗНМ_-Да-се-преиспита-одлуката-на-судот-за-новинарот-Горан-Трпеноски-_-МКД.мк.pdf

16.04.2021-Регистарот-на-професионални-онлајн-медиуми-на-агрегаторот-Тајм-Слободен-печат.pdf

14.04.2021-ЗНМ_-Уште-една-срамна-пресуда-за-новинарите-за-настаните-од-„27ми-април.pdf

14.04.2021-ЗНМ_-Уште-една-срамна-пресуда-за-новинарите-за-настаните-од-„27ми-април-Слободен-печат.pdf

31.03.2021-Извештај-на-Стејт-Департментот_-Одговорот-од-страна-на-властите-за-заштита-на-новинарите-е-бавен-и-неефикасен.pdf

22.03.2021-ЗНМ_-Бараме-брза-реакција-на-МВР-и-ЈО-за-ескплицитните-закани-по-животот-на-новинарите.pdf

22.03.2021-Бараме-брза-реакција-на-МВР-и-ЈО-за-ескплицитните-закани-по-животот-на-новинарите-–-Либертас.pdf

19.03.2021-ЗНМ-и-СЕММ-со-порака-до-медиумите_-потребна-е-поголема-одговорност-при-објава-на-сатирични-содржини-_-МКД.мк.pdf

05.03.2021-ССНМ-и-ЗНМ-со-целосна-поддршка-на-својата-членка-Арбнора-Мемети-–-Либертас.pdf

05.03.2021-ССНМ-и-ЗНМ-со-целосна-поддршка-на-својата-членка-Арбнора-Мемети.pdf

26.02.2021-ЗНМ-со-остра-осуда-за-нападот-врз-новинарската-екипа-на-МИА.pdf

23.02.2021-Јавните-кампањи-во-медиумите-треба-да-се-бесплатни-порачуваат-македонските-новинарски-здруженија.pdf

23.02.2021-Јавните-кампањи-преку-медиумите-треба-да-се-бесплатни-_-МКД.мк.pdf

13.02.2021-ЗНМ-бара-Општина-Аеродром-да-го-повлече-конкурсот-за-награди-за-новинари-–-Фокус.pdf

27.01.2021-ЗНМ-ССНМ-МИМ-и-СЕММ_-Изборот-на-органите-во-МРТ-и-АВМУ-со-просто-мнозинство-е-ризичен.pdf

27.01.2021-ЗНМ-ССНМ-МИМ-и-СЕММ_-Изборот-на-органите-во-МРТ-и-АВМУ-со-просто-мнозинство-е-ризичен-Слободен-печат.pdf

01.12.2020 – ЗНМ, ССНМ И СЕММ НА СРЕДБА СО ФИЛИПЧЕ: ИНЦИДЕНТИТЕ ВО ГОБ „8-МИ СЕПТЕМВРИ“ СЕ ИСПИТУВААТ, НЕМА ЗАБРАНА ЗА НОВИНАРИ