Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Почина новинарката и наш долгогодишен член Параскева Петроска

ZNM
Monday 10 February, 2020Monday 10 February, 2020/ Monday 10 February, 2020

Во Скопје вчера почина новинарката Параскева Петроска (1962-2020 година). Таа беше долгогодишен активен член на Здружението на новинарите на Македонија и дел од Советот на честа при ЗНМ во периодот од 2011-2016 година.

Преку својата работа таа придонесе за промоција на саморегулацијата на медиумите во нашата земја, а својата професионална кариера ја посвети во Македонската радио телевизија (МРТ).

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterlinkedin