Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Јавна трибина на тема: „Утврдување на потребата за можни измени во Законот за медиуми“

Minister-za-informaticko-opstestvo
ZNM
среда 20 декември, 2017среда 20 декември, 2017/ среда 20 декември, 2017

Утре во 11 часот во просториите на Клубот на органите на управата (Клуб на пратеници) ќе се одржи јавна трибина на тема: „Утврдување на потребата за можни измени во Законот за медиуми“.

Организатори на трибината се Министерството за информатичко општество и администрација и министерот Роберт Поповски. Тие упатуваат повик до сите заинтересирани да присуствуваат на трибината и да учествуваат во отворената дискусија. Од оваа дебата треба да произлезе заклучок има ли потреба од менување на Законот за медиуми или тој треба да остане во сегашната форма.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin