Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

ССНМ и ЗНМ: Законот за стечајци ги опфати и новинарите од локалните радија

ССНМ и ЗНМ
ZNM
среда 6 декември, 2017среда 6 декември, 2017/ среда 6 декември, 2017

Самостојниот синдикат на новинари (ССНМ) и Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), го поздравуваат фактот што со последните измени на Законот за стечајци се опфаќаат новинарите од затворените локални јавни радио станици кои добија статус на стечаен работник и со тоа право на месечен надоместок до нивното пензионирање. 

Со тоа делумно се исправи една голема непр%

facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Tags: