Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

ShGM dërgoi shkresë deri në Ministrinë e Punëve të Brendshme për paraburgimin e gazetarëve

ZNM
Wednesday, der 8. November 2017Wednesday, der 8. November 2017/ Wednesday, der 8. November 2017

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë të hënën dërgoi shkresë deri në Departamentin për kontrolle të brendshme në MPB për paraburgimin e gazetarëve Mahmuti dhe Uka, të cilët javën e kaluar u mbajtën në paraburgim në stacionin policor “Kisela Voda”, për shkak të filmimin e dyshuar të këshillit gjyqësor gjatë shqiptimit të vendimit për rastin “Lagja e Trimave”.

Në shkresën ShGM kërkon shpjegim nga policia për arsyet e mbajtjes së gazetarëve Mahmuti dhe Uka në paraburgim për 6 orë.

Gjithashtu, ShGM kërkon policia të hetojë këtë rast dhe nëse konstatohet tejkalim i kompetencave të policëve të merren masa disiplinore përkatëse.

Shoqata shpreson se MPB shpejtë do të shqyrtojë shkresën dhe do të na lajmërojnë për rezultatet e hetimit. ShGM, më herët publikisht e dënoi këtë incident (http://znm.org.mk/?p=3866&lang=SQ)

(Foto: www.vesti.mk)

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Tags: