Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

ЗНМ: предавање на тема јавен имиџ на укажувачите (свиркачите)

ZNM
Monday 6 November, 2017Monday 6 November, 2017/ Monday 6 November, 2017

Здружението на новинари на Македонија во соработка со Амбасадата на САД во Македонија организира кратко предавање и дискусија на тема: „Улогата на медиумите во развојот на јавниот имиџ на укажувачите (свиркачите)“.

На настанот воведно обраќање ќе има претседателот на ЗНМ, Насер Селмани, а потоа кратко предавање ќе одржи Г-дин Том Девајн, кој е долгогодишен меѓународен експерт во областа на Законите за заштита на свиркачите.

По презентацијата, ќе следи дискусија со присутните во врска со оваа актуелна медиумска тема. Целта на оваа соработка е да се запознаеме со последните практики за мониторинг на медиумите во врска со укажувањето како и заштитата на укажувачите.

Настанот ќе се одржи утре во „Клуб на новинари“ со почеток во 14.00 часот и ќе трае два часа.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Ознаки: