Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Dënojmë sulmin mbi gazetarët e NOVA ТV

ZNM
Thursday, der 24. August 2017Thursday, der 24. August 2017/ Thursday, der 24. August 2017

Shoqata e gazetarëve të Maqedonisë e dënon sulmin në Shkup mbi gazetarët e NOVA TV, i bërë nga ana e përfaqësuesit të iniciativës qytetare për mbledhje të nënshkrimeve kundër ndërtim të kampeve për refugjatë në Maqedoni.

Sulmi ndaj gazetarëve të NOVA TV paraqet sulm i drejtë për drejtë mbi lirinë e të shprehurit dhe të drejtën e qytetarëve për t’u informuar.

I bëjmë thirrje opozitës të thërret anëtarësinë dhe përkrahësit e tyre që të ndërpresin me sulmet mbi gazetarëve sepse politika e dhunës është shkatërruese.

Jemi të inkurajuar nga reagimi i shpejtë i Ministrisë për punë të brendshme, e cila menjëherë e identifikoi personin, e thërriti në bisedë informative dhe paralajmëroi padi penale për dhunë.

Ndërtimi i sistemit efikas për dënim të çdo lloj të dhunës mbi gazetarët është parandalimi më i mirë që incidente të tilla mos të përsëriten në të ardhmen.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Tags: