Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Претставници на ЗНМ на средба со претставници на Здружението на новинарите на Кина

All china
ZNM
вторник 15 август, 2017вторник 15 август, 2017/ вторник 15 август, 2017

Претставници на Здружението на новинарите на Македонија се сретнаа со кинеската делегација предводена од Главниот Секретар на Здружението на новинарите „All-China Journalists Association“.

На официјалната средба која се одржа минатиот петок се разговараше за обновување на заедничката соработка меѓу двете здруженија. Средбата послужи и за размена на искуствата во однос на функционирањето и активностите на двете здруженија, а тема на разговор беа и актуелните проблеми со кои се соочуваат новинарите во двете земји.

Директорот на ЗНМ Драган Секуловски истакна дека ЗНМ е секогаш отворено за соработка со сите новинарски здруженија од другите земји. „ЗНМ е подготвено да ја продолжи минатата соработка со Кинеското здружение на новинари во насока на размена на новинари кои би учествувале на студиски посети и останати активности во насока на промоција на професионалните новинарски стандарди“ рече тој.

Во рамките на оваа посета, ЗНМ и обезбеди средба на кинеската делегација со неколку домашни медиуми со цел остварување на идна меѓусебна соработка.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin