Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Отворен повик за наградата д-р Ерхард Бусек

seemo-logo
ZNM
вторник 11 јули, 2017вторник 11 јули, 2017/ вторник 11 јули, 2017

Повик за наградата д-р Ерхард Бусек

Медиумската организација за Југоисточна Европа (СЕЕМО) повикува на номинации за наградата  д-р Ерхард Бусек-СЕЕМО за подобро разбирање во Јужна, Источна и Централна Европа во 2017 година.

За наградата можат да бидат номинирани новинари, уредници, медиумски директори, медиумски експерти, писатели или обучувачи за новинарство од Јужна, Источна и Централна Европа, кои придонеле за промовирање на подобро разбирање во регионот и работеле на ставање крај на проблемите поврзани со малцинствата, етничките поделби, расизмот, ксенофобијата, половата дискриминација, хомофобија итн.

Победникот ќе биде награден со 3.000 евра, а крајниот рок за пријавување е 20 септември 2017 година. За сите детали поврзани со аплицирањето кликнете на следниот ЛИНК.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin