Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Јавна трибина на тема: „Утврдување на потребата за можни измени во Законот за медиуми“

ZNM
Wednesday 20 December, 2017Wednesday 20 December, 2017/ Wednesday 20 December, 2017

Утре во 11 часот во просториите на Клубот на органите на управата (Клуб на пратеници) ќе се одржи јавна трибина на тема: „Утврдување на потребата за можни измени во Законот за медиуми“.

Организатори на трибината се Министерството за информатичко општество и администрација и министерот Роберт Поповски. Тие упатуваат повик до сите заинтересирани да присуствуваат на трибината и да учествуваат во отворената дискусија. Од оваа дебата треба да произлезе заклучок има ли потреба од менување на Законот за медиуми или тој треба да остане во сегашната форма.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin