Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Хрватското новинарско здружение со честитка до новоизбраниот претседател на ЗНМ

ZNM
Wednesday 19 December, 2018Wednesday 19 December, 2018/ Wednesday 19 December, 2018

Хрватското новинарско здружение (HND) го честиташе изборот на новиот претседател на Здружението на новинарите на Македонија – Младен Чадиковски. Во честитката порачуваат дека оваа задача не е лесна, бидејќи новинарството насекаде во светот е во незавидна ситуација, а работењето како новинар во денешни услови е навистина опасно. Особено во земјите кои се во развој како што се Хрватска и Македонија.

„Токму затоа Ви посакуваме успех во борбата за правото на јавноста да добива точни и навремени информации и правото на новинарите да можат да работат непречено и во безбедни услови“, се вели во писмото.

Целото писмо можете да го прочитате тука.

Print Friendly, PDF & Email

.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin