Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

U zgjodh kryesia e re e SHGM-së

 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
 • 4898
ZNM
Monday, der 17. December 2018Monday, der 17. December 2018/ Monday, der 17. December 2018

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë para dy ditësh mbajti Kuvendin e rregullt zgjedhor në të cilin u zgjodhën: kryetari i ri i Shoqatës, anëtarët e Këshillit Drejtues dhe Mbikëqyrës, si dhe anëtarët e Këshillit të Nderit. Kuvendi kaloi në atmosferë demokratike, ndërsa anëtarët e Shoqatës votuan lirshëm për kandidatët e propozuar.

Mlladen Çadikovski fitoi simpatitë e anëtarësisë dhe u zgjodh për kryetar i ri i SHGM-së duke fituar 86 vota nga 169 të pranishmëve, ndërsa kundër kandidati i tij Stole Naumov fitoi gjithsej 77 vota.

Për anëtarë të Këshillit Drejtues sipas numrit të votave të fituara u zgjodhën:

 1. Filana Koka
 2. Furkan Saliu
 3. Sreqko Popovski
 4. Adnan Hajdari
 5. Sashka Cvetkovska
 6. Mishko Ivanov
 7. Sashko Dimevski
 8. Benjamin Arifi
 9. Sllobodanka Jovanovska
 10. Zoran Dimitrovski

Për anëtarë të Këshillit Mbikëqyrës sipas numrit të votave të fituara u zgjodhën:

 1. Meri Jordanovska
 2. Adrian Kerimi
 3. Natasha Stojanovska
 4. Semi Mehmeti
 5. Irena Mullaçka

Për anëtarë të Këshillit të Nderit sipas numrit të votave të fituara u zgjodhën:

 1. Mira Kostiq
 2. Semra Jakupi
 3. Arben Zeqiri
 4. Senad Zilbeari
 5. Goran Lefkov

Përveç të zgjedhjes së organeve udhëheqëse të Shoqatës gjatë ngjarjes u prezantuan raporti financiar dhe raporti për punën e SHGM-së, si dhe rezultatet kryesore nga projekti: “Rrjetëzimi i gazetarëve për lirinë e mediave në Maqedoni”. Këtë projekt e zbatonte SHGM në tre vitet e fundit, ndërsa ishte i financuar nga BE.

Urime në adresën e kryetarit të ri erdhën edhe nga Federata Evropiane e Gazetarëve, e cila i porositi Çadikovskit të vazhdojë të punojë edhe më tutje në interes të gazetarëve. Njëkohësisht, FEG falënderoi kryetarin e deritanishëm të SHGM-së, Naser Selmani, për punën dhe angazhimin e tij për lirinë e mediave dhe të drejtat e njeriut.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Tags: