Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Masë disiplinore për personin që pengoi gazetarin në raportimin nga referendumi

ZNM
Friday, der 5. October 2018Friday, der 5. October 2018/ Friday, der 5. October 2018

Përfaqësues të Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë u takuan sot me Kryetarin e Komisionit Shtetëror Zgjedhor, Oliver Derkovski. Gjatë takimit u bisedua për përmirësimin e praktikës së raportimit gjatë zgjedhjeve.

Kryetari i SHGM-së, Naser Selmani tha se gjatë referendumit mediat kanë raportuar lirisht nga procesi i votimit, me përjashtim të incidentit në Kumanovë, ku kryetari i Bordit Zgjedhor u ka ndaluar gazetarëve të fotografojnë në vendvotimin.

Selmani tha se KSHZ-ja nuk duhet të ketë ingerenca për të vlerësuar raportimin e internet portaleve gjatë fushatës zgjedhore. Së bashku konkluduan se ato dispozita të Kodit Zgjedhor janë të pazbatueshme.

Kryetari i KSHZ Derkovski premtoi se Komisioni do të fillojë procedurë disiplinore kundër personit që ka penguar raportimin e gazetarëve nga vendvotimet në Kumanovë.

Të dyja palët shprehën gatishmëri për të bashkëpunuar në edukimin e gazetarëve dhe anëtarëve të organeve zgjedhore në lidhje me të drejtat dhe përgjegjësitë e mediave gjatë kohës së zgjedhjeve.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin
Tags: