Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Grante për gazetarët për hulumtime ndërkufitare

ZNM
Monday, der 7. August 2017Monday, der 7. August 2017/ Monday, der 7. August 2017

Journalismfund.eu ndan grante për gazetarët profesionistë për hulumtime ndërkufitare. Përmes granteve mbështeten ekipet e gazetarëve nga disa vende që punojnë jashtë shteteve të tyre në storje të përbashkëta.

Politikanët shpesh sjellin vendime që ndikojnë tej kufijëve. Biznesi dhe tregëtia gjithashtu zhvillohen mes shteteve. Edhe kriminelët krijojnë rrjetet e tyre të aktiviteteve në shtete të ndryshme. Nëse gazetarët duan t’i kundërshtohen këtij ndikimi, bashkëpunimi ndërkufitar është një prej mjeteve. Për hulumtime por edhe për publikime. Pikërisht ky është qëllimi kryesor i këtij granti.

Në këtë thirrje mund të aplikojnë të gjithë gazetarët e Evropës ( që gjinden në teritorin gjeografik të Evropës). Të interesuarit mund të aplikojnë në këtë HALLKË.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin